Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”


Invitatul rubricii de astăzi este Ion Ciumeică.

„Un exemplu elocvent de cum poate fi dezvoltată o afacere demonstrează Vasile Petrenco, un antreprenor cu o vastă experiență dobândită deja de ani buni de muncă intensă, dar și cu merite pe cinste. În prezent, Vasile Petrenco este membru al Asociației Micului Business și gestionează cu mult succes un mic colțișor de rai în sudul Republicii Moldova care se numește Baza de Odihnă «La Cotihana» din raionul Cahul.

O conferință științifico-practică despre documentarea, cercetarea și valorificarea patrimoniului arheologic, cu participarea persoanelor interesate din raioanele Căușeni, Cimișlia și Leova s-a desfășurat la Cimișlia. S-a vorbit în mod special despre faimosul val al lui Traian de sus, care străbate spațiul pruto-nistrean pe o distanță de 120 de km: de la orașul Leova, până la satul Copanca.

Și tot la Cimișlia a avut loc lansarea cărții «Îndemn spre neuitare». În aproximativ 300 de pagini sunt descrise atrocitățile autorităților sovietice legate de cele trei valuri de depărtări în masă ale elitei noastre naționale. Lucrarea este rodul unei colaborări intense între mai multe instituții din orașul Cimișlia și din municipiul Ploiești, România. Mai multe noutăți citiți în «Gazeta de Sud».”

[transcriere: Natalia Sergheev]

XS
SM
MD
LG