Linkuri accesibilitate

Pepenii verzi şi închisoarea


Sînt optimist. Toţi indivizii care au sustras sume uriaşe din bănci nu vor mai avea o viaţă liniştită. Ei vor fi găsiţi şi băgaţi în puşcărie!

Mărturisesc că m-a impresionat mult cazul unor soţi condamnaţi la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru furtul a trei pepeni verzi de la un vînzător. Bravii judecători n-au tolerat fapta înfiorătoare şi i-au pedepsit cu severitate pe indivizii cu „harbujii” la subsuoară. Puteau fi şi mai severi, dacă cei doi vinovaţi nu ar fi avut un copil mic. Verdictul magistraţilor pare a fi un indiciu al faptului că reformarea justiţiei autohtone s-a terminat. Acum justiţia noastră e aproape de perfecţiune.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

Da, cazul acesta e foarte important şi emblematic. El ne arată cît de exigentă şi consecventă e justiţia din RM. Ideea e că lucrurile grave-abominabile îşi au rădăcinile în lucrurile mai mici, mai insignifiante. Iar ca să putem aboli marea hoţie, marile mişmaşuri, ca să-i pedepsim pe marii escroci, noi trebuie să începem cu pedepsirea micilor infractori. Nu se poate tolera nici o hoţie, oricît de mică ar fi ea. Prin urmare, ai furat trei pepeni verzi, primeşte o condamnare de cinci ani cu suspendare. Ai ciordit sapa vecinului, plăteşte o amendă şi chiar despăgubiri morale.

Iar odată pedepsiţi micii infractori, se ajunge lejer la pedepsirea marilor escroci. Unde mai pui că marii escroci sînt speriaţi de exigenţa justiţiei. Dacă eşti pedepsit sever pentru trei pepeni verzi furaţi, ce ţi se poate oare întîmpla în cazul în care furi milioane de lei din bănci?

De aceea, eu sînt optimist. Toţi indivizii care au sustras sume uriaşe din bănci nu vor mai avea o viaţă liniştită. Ei vor fi găsiţi şi băgaţi în puşcărie! Nu am nici un dubiu! Dovadă e pedepsirea exemplară a soţilor cu „harbujii” în spinare…

XS
SM
MD
LG