Linkuri accesibilitate

Barcelona - favorita permanentă


Unul din cele mai interesante meciuri ale anului a început la Londra cu o mică supriză. Arsenal a blocat mașina de pase a Barcelonei. Timp de 45 de minute, la Londra a plutit ideea că Arsenal ar putea da marea surpiză a optimilor Ligii Campionilor. Barcelona a încercat să desfășoare jocul obișnuit, dar a fost blocată sistematic, înainte de a putea intra în zona de finalizare. Arsenal a alergat enorm și a făcut o singură eroare. A folosit cartușe oarbe. Trei sau patru situații extrem de bune au fost irosite cu ușurință și la pauză scorul a rămas alb. Repriza a doua a început cu aceleași raporturi. După aproximativ o oră de joc, Arsenal a început să dea semne de epuizare fizică. Barcelona a prins o contră magnifică și Messi a înscris elegant. Un penalty ghinionist a urcat scorul la 2-0 și Arsenal n-a mai avut replică. Meciul a lăsat în urmă o impresie contradictorie. Barcelona a jucat excelent în ultimele 25 de minute, dar Arsenal ar fi meritat mai mult. Marea întrebare rămîne aceeași: cum trebuie jucat împotriva Barcelonei? Arsenal a încercat să acopere tot și a căzut fizic după o oră. Mulți comentatori se întreabă dacă nu cumva cea mai bună soluție e o apărare foarte adîncă și dacă nu cumva încercarea de a alerga după pasele Barcelonei e o rețetă fără sens. Oricum Barcelona e calificată și merge în sferturi.

Juventus a intrat devreme în stare de șoc. Bayern a controlat ferm centrul și a forțat atacuri în mare viteză pe aripi. La 2-0 pentru Bayern și după un gol demoralizant al lui Robben, totul părea pierdut. Juve a revenit împinsă de Pogba care a început să urce în atac, să recupereze în jumătatea germană și să livreze pase decisive. Juve a egalat în ultimele minute și păstrează o șansă teoretică. Bayern a lăsat prea ușor meciul să îi scape din mînă. Asta spune ceva despre problemele de moral ale echipei, dar calificarea în sferturi e foarte probabilă.

Manchester City a sosit la Kiev cu o echipă atent odihnită de antrenorul Pellegrini. În săptămîna anterioară, Pellegrini a jucat și a pierdut meciul de Cupă a Angliei cu o echipă de rezerve. Echipa care a jucat la Kiev a rămas astfel proaspătă și a pornit meciul în forță. Două atacuri purtate rapid pe combinații colective au adus Mancehster City la 2-0. Dinamo a alergat mult și fără rezultat. Un șut puternic și norocos a fost deviat în gol de un fundaș englez și, la 1-2, Dinamo a început să spere. În final, Yaya Toure a pornit în croazieră pe linia careului advers și a încheiat cu un șut superb în vinclu. Dinamo Kiev a fost depășită net și a lăsat în urmă doar calitatea jocului lui Yarmolenko. Manchester City e practic în sferturi.

Distincția pentru cel mai urît meci al anului și, poate al ultimilor ani, e împărțită de PSV Eindhoven și Atletico Madrid. Nu e nimic de spus despre acest 0-0 exasperant, în afara lipsei totale de acțiuni ofensive a olandezilor și a dominației fără efect exercitată de Atletico. În retur, Atletico pornește cu prima șansă, dacă va învăța să înscrie.

Runda abia încheiată a Ligii campionilor spune că Barcelona nu are practic rival. Cu Iniesta la mijloc și cu Neymar, Messi și Suarez marcînd automat, Barcelona e favorita indiscutabilă a oricărui meci și a oricărei competiții în care joacă.

XS
SM
MD
LG