Linkuri accesibilitate

O declarație comună a miniștrilor de interne din statele balcanice solicită oprirea totală a tranzitului migranților extracomunitari


Ministrii de interne din Bulgaria, Austria, Slovenia, Croatia, Albania Macedonia si Serbia considera, intr-o declaratie comună, ca este inevitabila luarea unei decizii in sensul opririi in totalitate a tranzitului imigrantilor extracomunitari, din ratiuni de securitate. Declaratia este semnata si de ministrii de Interne Bosnia-Hertegovina, Kosovo, şi Muntenegru. Intilnirea dintre ministrii de interne ai tarilor balcanice ale Uniunii Europene si din afara ei, afectate de valul de migranti din zone de conflict din Orientul Mijlociu si Africa de Nord a avut loc ieri la Viena.
Saptamana trecuta, guvernul Austriei a anuntat ca va accepta cel mult 80 de solicitanti de azil pe zi si cel mult 3.200 de persoane aflate in tranzit. In plus, Austria a instituit controale generalizate la frontierele cu Italia, Slovenia si Ungaria, pentru limitarea numarului imigrantilor extracomunitari.

XS
SM
MD
LG