Linkuri accesibilitate

Grupul internațional Bellingcat aduce elemente noi despre o implicare a militarilor ruși în prăbușirea avionului malaiezian de pasageri în estul Ucrainei


Grupul internațional de voluntari Bellingcat a publicat un nou raport privind posibila implicare a militarilor ruși în prăbușirea avionului malaiezian de pasageri în estul Ucrainei, în iulie 2014. Informația nouă pe care o aduce este că leagă numele unor ofițeri ruși de doborârea avionului. În primul raport, Bellingcate susținea că racheta care a lovit avionul de pasageri ar fi fost lansată de Brigada a 53-a antiaeriană a armatei ruse. Bellingcate a înaintat deja toate informațiile pe care le-a strâns comisiei olandeze care investighează doborîrea cursei MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise.

Pe 13 octombrie 2015, Consiliul de Securitate al Olandei a publicat raportul final privind investigarea cauzelor catastrofei în care se spune, între altele, că avionul a fost doborât de o rachetă tip Buk. Raportul indica numărul de serie al rachetei, dar nu a tras concluzii despre cine a doborât aeronava.

XS
SM
MD
LG