Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata rubricii de astăzi este redactoarea-șefă Maria Focşa.

„Glodenii, printre alte 10 raioane, a fost inclus în anul precedent în serviciul de nivel naţional SMURD, ce întruneşte servicii medicale de urgenţă, descarcerare şi servicii situaţii excepţionale. În premieră la Bălţi a fost format Dispeceratul centralizat numit mai sus, menit să minimalizeze timpul de intervenţie.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

Orice război, indiferent de durată ori ţară, presupune jertfe, arme, sânge, dar şi patriotism, cutezanţă, temeritate. Ei, bărbaţii Moldovei, au fost implicaţi într-un infernal război, ce a durat circa 10 ani pe meleag Afgan. Mitinguri solemne şi depuneri de flori au fost organizate în mai multe localităţi ale raionului şi în oraşul Glodeni.

Comuna Cuhneşti s-a afirmat ca lider în raion în vederea aprovizionării tuturor instituţiilor (preşcolare, preuniversitare, biblioteci, centru de cultură) din teritoriu cu energie termică pe biomasă. Dacă o tonă de cărbune estimează 4200 de lei, o tonă de bricheţi – 2200 de lei, iar eficienţa biomasei este de 75 la sută.

Internetul strică tineretul, - aşa afirmă un corespondent netitular din satul Fundurii Vechi, deoarece, după părerea lui, copiii din prezent se înstrăinează unul de altul, nu-i uneşte joaca, toloaca de cândva, mingea şi tabla de şah. Iar comunicarea virtuală are multe lacune.

Executarea bugetului raional pentru anul 2015 – a fost chestiunea de bază a şedinţei ordinare a Consiliului Raional, prima din acest an. Pe lângă executarea bugetului pentru anul precedent consilierii au mai aprobat şi unele modificări ale bugetului pentru anul în curs. Câteva compartimente propuse spre aprobare consilierii nu le-au susţinut.

Al 11-lea proiect realizat întru îmbunătăţirea condiţiilor de prestare a serviciilor medicale la Centrul de Sănătate Cobani. Lucrările au fost realizate în baza sponsorizărilor din partea agenţilor economici din teritoriul comunei.

La Glodeni a fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră cu deces. Situaţia în raion în perioada 15-21 februarie se estimează cu 194 de cazuri de infecţii respiratorii acute, indicele la 100 de mii de locuitori fiind de 346,4, aproape de media pe republică.

15 cutii şi 5 pungi cu jucării, cărţi, hăinuţe, dulciuri, chiar şi resurse financiare au fost colectate recent în LT Cuhneşti pentru copiii cu maladii oncologice, internaţi la Spitalul Oncologic din Chişinău.

În detalii, despre cele menţionate şi despre multe alte lucruri şi activităţi netrecute în revistă, citiţi în ziarul raional «Câmpia Glodenilor».”

XS
SM
MD
LG