Linkuri accesibilitate

Pichet socialist la ambasada SUA și cea a României


PSRM cere occidentului să retragă sprijinul politic pentru actuala guvernare de la Chișinău.

Partidul Socialiştilor (PSRM) de orientare pro-rusă a pichetat astăzi Ambasada României şi Ambasada SUA de la Chişinău pentru a critica ceea ce PSRM consideră a fi sprijinul politic nemeritat acordat de Occident guvernării de la Chișinău. Socialiştii au protestat şi la Centrul de documentare şi informare NATO, unde au scandat „NATO, afară!” şi „Moldova, stat neutru!”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

La protestul organizat de Partidul Socialiştilor au participat până la o sută de persoane. Acţiunea a avut loc fără drapele ale Partidului. Participanţii purtau pancarte pe care se putea citi, inclusiv în engleză, „Nu susţineţi guvernarea coruptă” şi „Toţi banii ce-i veţi da, guvernarea îi va fura!”.

Deputaţii socialişti au ţinut şi pe această cale să-şi popularizeze mesajele pe care le transmit diplomaţilor occidentali cu care se întâlnesc periodic.

Vorbind mulţimii, mai întâi în faţa Ambasadei române, după care şi în faţa celei americane deputatul socialist Vlad Batrîncea, a criticat cele două state pentru că ar sprijini nemeritat, la părerea sa, guvernarea de la Chişinău.

„Apelul nostru este foarte clar - majoritatea cetăţenilor nu are încredere în actuala guvernare. Debarasați-vă de oricare formă de susţinere a guvernării criminale. Ajutaţi poporului Republicii Moldova să se facă alegeri. Sprijiniți poporul şi atunci veţi fi partenerul cu adevărat al moldovenilor”.

În drum de la Ambasada Românie spre cea a SUA, protestatarii au făcut un popas şi la sediul Centrului de informare şi documentare NATO, unde fruntaşii socialişti au criticat declaraţiile pro-NATO ale unor politicieni autohtoni.

Vlad Bătrîncea: „Noi nu vrem să participăm în războaie, noi avem ambiţii militare. NATO nu are ce căuta în statul neutru Republica Moldova. NATO, afară!”

Majoritatea participanţilor la acţiunea de protest erau vorbitori de limbă rusă. Iată ce mi-a spus o pensionară:

„Republica Moldova este un stat neutru. Nu avem nevoie nici de NATO, nici de America şi nici de România. Vrem să fim un stat în treburile căruia nu se bagă alţii. Vrem să trăim bine şi să avem relaţii de prietenie cu toţii.”

Pe un alt participant l-am întrebat dacă crede că fără sprijin financiar extern cetăţenii Republicii Moldova ar trăi mai bine:

„Dar nici aşa nu trăim bine. Trăim rău pentru că a fost furat miliardul. Lasă să întoarcă miliardul de euro înapoi şi atunci vom trăi bine.”

PSRM nu a precizat dacă intenţionează să picheteze şi alte ambasade, dar a dat asigurări că protestele vor continua până nu vor fi declanşate alegerile parlamentare anticipate.

Previous Next

XS
SM
MD
LG