Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sănătate Info


Invitata rubricii de astăzi este Sorina David.

„Propunere legislativă controversată venită din partea Ministerului Sănătății. Autoritatea propune ca directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să fie numit în funcție direct de către Guvern, fără a trece prin concurs, așa cum prevede statutul actual al instituției. Proiectul de Hotărâre de Guvern va fi discutat în ședința de miercuri a Executivului, fără să fie supus dezbaterilor publice. Asta deși documentul vizează o instituție care anual gestionează miliarde de lei – banii sănătății. Vom preciza că documentul contravine atât statutului CNAM, dar și Legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Medicamente mai scumpe pentru moldoveni. Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale a publicat o listă cu 402 de preparate medicamentoase, pentru care s-a înregistrat un nou preț – majorat cu peste 13%. Asta după ce în ianuarie alte 540 de preparate au fost scumpite cu peste 15%. Responsabilii de piața farmaceutică din țară spun că acest lucru se întâmplă din cauza deprecierii leului moldovenesc, față de valutele internaționale. Printre medicamentele care s-au scumpit recent se numără preparate indicate în tratamentul cancerului, bolii Parkinson, virozelor, medicamente antiepileptice, antibiotice, analgezice, dar și altele.

Noua conducere a Ministerului Sănătății își formează, treptat, o nouă echipă la minister. De curând autoritatea în Sănătate a anunțat concurs pentru ocuparea a 18 funcții vacante. Printre funcțiile scoase la concurs sunt cele de șef al Serviciului audit intern și șef al Serviciului e-transformare şi e-sănătate. De asemenea se caută șef adjunct pentru Direcţia medicamente şi dispozitive medicale din cadrul, dar și specialiști superiori și consultanți pentru mai toate direcțiile Ministerului Sănătății.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG