Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Unghiul”, din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Oxana Diaconu.

„Săptămâna trecută, într-o localitate din raionul Ungheni, a murit un copil în vârstă de un an şi patru luni. Potrivit medicului Viorel Bradu de la Centrul Sănătate Publică Ungheni, diagnosticul stabilit a fost infecție meningococică. Viorel Bradu a declarat că părinții s-ar fi adresat prea târziu pentru ajutorul medicilor, iar aceștia, deşi i-au acordat micuțului asistenţă medicală în regim de urgenţă, copilul nu a supraviețuit.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

În curând copiii din oraşul Ungheni vor avea posibilitatea să se înscrie la secţia de gimnastică sportivă. Antrenamentele urmează să aibă loc la Palatul Culturii şi vor fi susţinute de către Vladimir Breguţa, profesor de cultură fizică, maestrul în sport la haltere. Antrenorul va fi ajutat de către colegul său, instructorul în arte marţiale, Ilie Sacaliuc.

Locuitorii satului Buciumeni, raionul Ungheni, speră că în anul curent vor avea un centru de sănătate construit pe un teren donat de către un consătean. Actualul local este într-o stare deplorabilă. Primarul Filip Petriciuc zice că deocamdată a fost întocmit poiectul tehnic al clădirii, din sursele proprii. Totodată sunt în căutarea finanţatorilor pentru construţia centrului medical.

Ziarul Unghiul continuă campania socială „Acces liber pentru toţi”. De data aceasta s-a analizat situaţia din transportul public, în ce măsură sunt adaptate microbuzele de pe rutele urbane necesităţilor persoanelor cu probleme locomotorii. S-a constat că transportul public este absolut inaccesibil pentru oamenii în scaun cu rotile. În oraşul Ungheni există un singur mijloc de transport adaptat persoanelor în scaun rulant şi se află în dotarea Centrului „Casa pentru toţi”. Mai multe aflaţi accesând pagina de facebook a campaniei: Acces liber pentru toţi.

„Unghiul”, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente, lansează o campanie de informare şi consultări publice ale priorităţilor investiţiilor capitale în oraşul Ungheni. Jurnaliştii urmează să informeze constant cititorii despre planificarea şi elaborarea proiectelor de investiţii capitale, vor colecta propuneri de la cetăţeni, mediul de afaceri, reprezentanţi ai asociaţiilor nonguvernamentale, de la pensionari şi părinţi pentru ca mai apoi să fie elaborată o listă de necesităţi de investiţii capitale.

Pe pagina a 12-a găsiţi un interviu cu pictorul care este cunoscut nu doar pe meleagurile natale, dar şi peste hotarele ţării, Vladimir Butnaru.

Articolele sunt realizate de jurnaliştii Valentina Slotina, Tatiana Cuibaru şi Oxana Diaconu şi le puteţi găsi pe pagina web a ziarului www.unghiul.info

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG