Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei la Chisinau:

O ședință a Curtii de Apel va decide asupra contestaţiilor avocatilor lui Grigore Gacikevici referitoare la prelungirea arestului preventiv cu înca 30 zile pentru fostul şef al Bancii de Economii.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale, şi Familiei îşi prezintă priorităţile pentru anul în curs.

Asociatia Presei Independente şi portalul moldova curata.md organizeaza o conferinta de presa despre declaratiile de integritate ale demnitarilor: intre intentie si confirmarea integrităţii…

Pe plan international, ziua este foarte încărcată.

La Bruxelles, la sediul NATO, continua reuniunea miniştrilor apărarii din cele 28 de tari ale Aliantei. Pe agendă astăzi se află situația din Siria si refugiatii sirieni.

La München, inainte de Conferinta anuala pe teme de securitate, care începe miine, ar putea avea loc o noua runda de negocieri de pace despre Siria in formatul „Viena”, adică la nivel ministerial, cu reprezentati ai Statelor Unite, Rusiei, Arabiei Saudite, Turciei, Iranului, Egiptului, Quatar-ului, Libanului, Frantei, Marii Britanii si Germaniei.

La Teheran se aşteapta discursul presedintelui iranian Rohani la aniversarea revolutiei islamice.

La Berlin începe Festivalul international al filmului, unde vor fi prezentate în diferitele sale secţiuni peste 400 de filme.

La Chisinau vor fi lansate cartile anuale ale Europei Libere – Jurnalul săptămînal și Realitatea cu amănuntul….

XS
SM
MD
LG