Linkuri accesibilitate

Moscova s-a arătat surprinsă de „sprijinul necondiționat” al Germaniei pentru Ankara în chestiunea siriană


Moscova s-a arătat surprinsă de ceea ce a numit „sprijinul necondiționat” pe care cancelarul german Angela Merkel l-a acordat Turciei, comentând situația din Siria. Într-un interviu pentru „Moskovskii komsomoleț”, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a spus că Rusia este criticată pentru că raidurile sale aeriene din Siria ar spori fluxul de refugiați, dar nimeni nu ține cont, a adăugat el, de faptul că „amenințarea teroristă din Siria este alimentată de contrabanda prin teritoriul Turciei în ambele direcții”.

Ankara a respins în repetate rânduri acuzațiile că ar obține profituri din contrabanda cu petrolul provenit din teritoriile controlate de islamiștii radicali din Irak și Siria.

Aflată luni la Ankara, cancelarul Germaniei Angela Merkel s-a declarat „exasperată” de suferinţele cauzate civililor de atacurile aviației ruse și siriene. Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a spus că 30 de mii de refugiaţi sirieni sunt blocați la graniţa cu Turcia, în urma ofensivei armate siriene susținută de aviația rusă asupra orașului de importanță strategică Alep.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG