Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

O agenda nu foarte încărcată astazi la Chisinau. Să notam conferinta de presa organizata de Centrul de resurse pentru Drepturile Omului la care se va discuta despre transparenţa actului guvernarii si impactul decizional.

La Chisinau continua vizita inceputa în 8 februarie a raportorului Parlamentului European pentru Moldova, lituanianul Petras Austrevicius.

Secretarul de stat american John Kerry se va afla in Europa pina la sfirsitul saptaminii, pentru a participa la conferinta internationala pe teme de securitate de la Munchen – care incepe vineri - si are in agenda si o vizita in Albania, la Tirana.

Astazi si miine la sediul NATO din Bruxelles are loc sedinta ministrilor apărarii din tarile aliantei, şedinta la care vor fi discutate si evolutiile din Siria, dar si cele regionale, ca si pregatirea summitului NATO de la Varsovia, din aceasta vară.

Centrul de cercetare si analiza politica de la Londra Chattam House va discuta despre Ucraina si daca intelegerea de la Minsk ar putea, intr-adevar să fie o cale viabilă pentru procesul de pace.

Si bineinteles ca atentia lumii va fi indreptata si astazi asupra evolutiilor din Siria si a soartei zecilor de mii de refugiati sirieni care încearca sa ajunga in Turcia, ca urmare a ofensivei fortelor guvernamentale sustinute de aviatia rusa.

XS
SM
MD
LG