Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Est-Curier”


Invitata de astăzi este redactoarea ziarului din Criuleni, Svetlana Cernov.

„Cea de-a treia ediție a ziarului Est-Curier din acest an, ca de obicei, vine în casele cititorilor săi preponderent cu știri de ordin social. Corespondenții informează că într-o singură noapte, au fost comise atacuri asupra unor instituții publice, din două sate din raionul Criuleni. Este vorba de oficiile medicilor de familie și cele poștale. Polițiștii veniți la fața locului, presupun că atacurile au fost comise în scopul însușirii bunurilor publice, în special a banilor pe care poștașii nu-i lasă în safeuri, dar îi predau încasatorilor. Hoții n-au știut aceste amănunte.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct

Cititorii mai află că profesorii din șase școli ale raionului Criuleni nu și-au primit salariile pentru luna decembrie 2015. Șefii de la Consiliul Raional explică reținerile prin dificultatea de a utiliza noul sistem informațional al managementului financiar pus în aplicare în anul curent de către Ministerul Finanțelor.

Șeful de transfuzie a sângeului de la spitalul raional din Criuleni, anunță că în 2015 raionul și-a îndeplinit doar în proporție de 26% planul de colectare a sângelui de la donatori. Ca pacienții să fie asigurați cu preparate sanguine, fiecare al cincilea locuitor ar fi trebuit să fie donator. Anul trecut, cel puțin 170 de pacienți ai spitalului, au avut nevoie de astfel de preparate iar volumul administrat a fost de 74,6 litri.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG