Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc o nouă ședință de judecată la Judecătoria sectorului Buiucani în dosarul de corupție al fostului premier Vlad Filat.

La Davos, în Elveția, are loc Forumul Economic Mondial 2016. Între alții, astăzi vor vorbi premierul de stânga al Greciei, Alexis Tsipras, ministrul de finanțe german Wolfgang Schaeuble, premierul francez Manuel Valls, și cel britanic David Cameron.

La Londra, vor fi date dat publicității concluziile anchetei despre asasinarea fostului spion rus și critic al Kremlinului, Alexandr Litvinenko, în 2006.

Vicepreședintele american Joe Biden sosește la Istanbul pentru o vizită de trei zile în Turcia, care va include convorbiri cu liderii turci despre situația din Siria.

La Bruxelles are loc o reuniune a Comitetului Militar, cea mai înaltă autoritate militară a NATO. Între altele, vor fi luate în discuție situația din Ucraina, misiunea Alianței în Afganistan, și strategia de viitor a NATO.

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier vizitează Polonia într-o încercare de îmbunătățire a relațiilor care s-au tensionat din cauza unor reforme controversate introduse de noua putere conservatoare a Poloniei.

La Copenhaga, Parlamentul danez va organiza o a doua rundă de dezbateri pe marginea unei controversate reforme a legislației despre imigrație, care urmează a fi supusă votului săptămâna viitoare.

Reprezentanți ai Consiliului de Securitate ONU se deplasează în Burundi în încercarea de a aplana violențele politice din mica țara africană, pe fundalul temerilor că aceasta poate fi cuprinsă din nou de un conflict interetnic.

Președintele Chinei, Xi Jinping, vizitează Egiptul, unde va ține o conferință de presă la Cairo în compania omologului său egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG