Linkuri accesibilitate

Amplu interviu al președintelui Vladimir Putin în presa germană


Prședintele rus Vladimir Putin a declarat că țara sa vrea să lupte contra terorismului împreună cu restul lumii desi Occidentul ar fi exacerbate crizele internaționale, contribuind la creșterea amenințării teroriste. Într-un interviu publicat astăzi de cotidianul german „Bild”, Vladimir Putin susține că intervențiile militare occidentale anterioare în Irak și Libia au contribuit la creșterea terorismului în aceste țări și în altă regiuni ale lumii, o teză prezentată deja la Adunarea Generala ONU din septembrie.
Putin a criticat din nou extinderea spre este a NATO și instalarea scutului american antirachetă în țările din flancul estic al Aliantei, afirmând că și acestea sunt gesturi care au adâncit crizele internaționale.
Referitor la sancțiunile impuse de Occident Rusiei pentru amestecul în conflictual separatist din estul Ucrainei, președintele Vladimir Putin atrage atenția că situația devine „absurdă”. „Toată lumea spune ca acordurile de la Minsk trebuie implementate și apoi problema sancțiunilor poate fi reconsiderată" dar ,continua Putin, „tot ceea ce este esențial și trebuie făcut în ceea ce privește punerea în aplicare a acordurilor Minsk este responsabilitatea autorităților actuale de la Kiev", a notat el. Acordurile de pace dela Minsk au fost negociate anul trecut de Rusia, Ucraina și reprezentanții separatiștilor din estul Ucrainei, cu medierea Germaniei și Franței/

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG