Linkuri accesibilitate

Kievul a publicat lista mărfurilor din Rusia pe care vrea să le interzică


Ministerul economiei din Ucraina a propus ca mărfurile rusești să fie supuse taxelor, iar o parte din importurile din Rusia să fie interzise. Ministerul a publicat pe pagina sa din internet lista acestor produse, din care fac parte carnea, peștele, unele produse lactate, crupele, grâul și produsele de panificație, vodca, berea, cafeaua și ceaiul, dulciurile, hrana pentru copii și unele chimicale de producție rusească.

Kievul propune taxarea mărfurilor începând cu 2 ianuarie, iar interdicțiile la importuri să intre în vigoare din 10 ianuarie 2016. În declarația ministerului ucrainean al economiei se mai spune că aceste măsuri sunt un răspuns la decizia Moscovei de a impune un embargou comercial Ucrainei și că scopul lor este protejarea intereselor economice și de securitate ale Ucrainei.

Pe 21 decembrie, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat o dispoziție prin care, începând cu 1 ianuarie 2016, vor fi impuse interdicții la importul de mărfuri din Ucraina, similare celor adoptate anterior în raport cu țările care au sprijinit sancțiunile occidentale împotriva Rusiei. Moscova afirmă că embargoul ar fi în legătură cu decizia Ucrainei de a pune în aplicare partea economică a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG