Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, desigur, cel mai important eveniment al zilei de astazi este ce va decide Curtea Constituţionala în legatura cu nominalizarea lui Ion Sturza ca premier cu sarcina de a forma un guvern. Cauza intra in dezbaterea Curtii Constitutionale la ora 10 dimineata.

Domnul Sturza este hotarit să îşi formeze o echipa, prefera persoanele fara apartenenta politica, si cauta, prin intilniri in teritoriu, să obtină sprijinul necesar in Parlament. Ion Sturza a promis că pe 2 ianuarie va avea echipa formata…

În cursul zilei de astazi, la microfonul Europei Libere va fi si ambasadorul american la Chisinau, Jemes Pettit…

Pe plan international, nu sunt anunţate prea multe evenimente, cele mai importante institutii europene si americane fiind închise in perioada sarbatorilor de iarnă, sau lucrînd doar la capacitate redusa.

Centrul pentru Protectia Jurnalistilor de la New York va da publicitatii astazi raportul sau anual despre jurnalistii omoriti la datorie in 2015….

Olanda se pregateste sa preia conducerea Uniunii Europene începind cu 1 ianuarie 2016, adica de vineri….

In rest evenimentele din Irak, din jurul localitatii Ramadi, preluata de luni de catre fortele irakiene de la milinatii Statului Islamic, vor continua sa suscite interesul comunitatii internationale si a tarilor din regiune.

XS
SM
MD
LG