Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Preşedintele Nicolae Timofti se întâlnește cu liderii fracțiunilor parlamentare ale PLDM, PD, PL și grupului Leancă, după ce le-a acordat răgaz până astăzi la ora 14 să se pună de acord asupra unui candidat la funcția de premier.

La Chișinău este așteptată o comisie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru a examina condițiile de detenție de la Penitenciarul nr. 13, unde se află în detenție preventivă fostul premier Vlad Filat și fostul deputat Grigore Petrenco.

Patru formațiuni politice extraparlamentare de centru-dreapta au convocat o conferință de presă pentru a-și exprima nemulțumirea față de un regulament privitor la finanțarea partidelor politice, promovat de Comisia Electorală Centrală, și pe care îl consideră discriminatoriu.

Consiliul Național al ONG-urilor va prezenta la o conferință de presă o analiză critică despre efectele legii care obligă organizațiile neguvernamentale să obțină certificate de utilitate publică pentru a se putea bucura de scutiri de impozite.

Din agenda internațională:

Decizia Uniunii Europene de a prelungi până la 31 iulie 2016 sancțiunile impuse Rusiei din cauza amestecului în Ucraina devine definitivă astăzi, dacă nicio ţară membră nu îşi schimbă poziţia până la prânz.

La Moscova, se află în vizită ministrul francez al apărării Jean-Yves Le Drian pentru convorbiri de coordonare a loviturilor aeriene din Siria împotriva grupării Statul Islamic.

În Spania sunt așteptate rezultatele alegerilor parlamentare de duminică la care două partide noi au încercat să zdruncine sistemul dominat de Partidul Popular și Partidul Socialist.

Ministrul american al Apărării, Ashton Carter, se va întâlni în timpul unei escale la Bagdad cu premierul irakian Haider al-Abadi. Întrevederea o să aibă loc la scurt timp după uciderea din greșeală a nouă militari irakieni de către avioanele coaliției conduse de Statele Unite în campania contra grupării Statul Islamic.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG