Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Curtea de Apel Chişinău examinează recursul avocaților lui Vlad Filat, care cer anularea Încheierii Judecătoriei Buiucani de a prelungi cu 30 de zile arestul fostului premier bănuit de corupție.

Delegaţia Uniunii Europene organizează la Comrat un Forum despre asistenţa europeană acordată Republicii Moldova pentru dezvoltarea business-ului mic şi mijlociu în regiuni.

Platforma pentru Egalitate de Gen din care fac parte numeroase organizații neguvernamentale desfășoară o manifestare publică, la Chișinău, pentru a le cere deputaților să adopte legea aprobată în prima lectură în 2014, care stabilește cote minime de reprezentare a femeilor în Legislativ și Executiv.

Din agenda internațională:

La Bruxelles, începe o reuniune de două zile a liderilor Uniunii Europene la care se va examina, între altele, prelungirea sancțiunilor economice impuse Rusiei din cauza anexării Crimeii și sprijinirii separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

La Moscova, președintele Vladimir Putin va susține o conferință de presă anuală.

La New York, are loc o ședință a miniștrilor de finanțe din țările membre ale Consiliului de Securitate ONU în vederea blocării finanțării pentru gruparea Statul Islamic.

La Geneva, are loc un forum al Națiunilor Unite pentru drepturile omului pentru a examina atrocitățile din Burundi, la cererea Statelor Unite și altor țări.

La Praga, miniștrii apărării din țările Grupului Visegrad, Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria, examinează posibila contribuție a țărilor lor la găsirea unei soluții în criza europeană a imigranților.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG