Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimentelor anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei prezentată de IPN: Grupul de inițiativă civică pentru desfăşurarea Referendumului republican constituţional invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Demararea procesului de colectare a semnăturilor în sprijinul alegerii şi demiterii Preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct de întreg poporul, reducerea numărului de deputaţi şi a imunităţii parlamentare”.

Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” organizează Ceremonia Naţională de Premiere a Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale.

Biroul Relaţii Interetnice organizează diseară la Teatrul Național un spectacol etno-cultural cu participarea colectivelor artistice din cadrul organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters: secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, vizitează Rusia. La Viena directorul general al agenției atomice ONU (IAEA), Yukiya Amano, prezintă o evaluare anunțată ca finală a programului nuclear iranian. Premierul Turciei, Ahmed Davutoglu, face o vizită oficială în Bulgaria vecină. Alte evenimente pe agenda zilei: la Bruxelles se încheie reuniunea de două zile a miniștrilor de externe din UE. La Strasbourg continuă ședința plenară a Parlamentului European. Potrivit agențiilor de presă ruse, la Minsk se întrunește Grupul de Contact pentru Ucraina.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG