Linkuri accesibilitate

Pericolul extremei drepte rămâne de actualitate, avertizează partidele „tradiționale” din Franța care au reușit să înfrângă Frontul Național


În Franța, partidul de extremă dreapta „Frontul Național” nu a reușit să câștige nici una din cele 13 regiuni în al doilea tur de scrutin al alegerilor locale deși cu o săptămână în urmă, câștigase peste 28% din voturi iar în două regiuni conducea cu peste 40%.

Partidul „Republican” al fostului președinte Nicolas Srkozy a câștigat 7 regiuni, iar socialiştii preşedintelui Francois Hollande - 5. Victoria republicanilor a fost posibilă în mare parte decizie partidului socialiştilor de a-și retrage candidații din cele două regiuni în care Frontului Național conducea, urmat de partidul lui Sarkozy.

Frontul Național a făcut o campanie puternic xenofobă și antimigraționistă, instrumentalizând și atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie. În pofida victoriei de duminică, atât premierul socialist Manuel Valls cât și liderul republican Nicolas Sarkozy au avertizat că „pericolul extremei drepte rămâne la fel de actual”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG