Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, urmează a fi prezentată la o conferință de presă misiunea de evaluare a instituțiilor statului de drept din Republica Moldova, pe care au început-o 15 experți angajați de Uniunea Europeană, între care șefa faimoasei Direcții Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kövesi.

Are loc ședința Parlamentului. Între altele, deputații planifică să examineze un raport despre declarațiile de venit, proprietate și interese ale membrilor Comisiei Naționale de Integritate, care verifică la rândul lor aceleași declarații ale tuturor demnitarilor, inclusiv ale deputaților.

Din agenda internațională:

La Belgrad, începe Consiliul Ministerial de sfârșit de an al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin va rosti un discurs despre starea națiunii în Adunarea Federală.

La Praga, are loc un summit al premierilor țărilor central-europene din Grupul Visegrad cu participarea și a președintei sud-coreene.

La Baku se va afla în vizită premierul Turciei, Ahmet Davutoglu.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG