Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Tainele Sănătăţii


Invitatul este Vlad Sainciuc redactor-şef

:

„În paginele ziarului veți citi despre cum alinăm durerile de spate. Aproximativ 70 la sută din adulţi au suferit cel puţin o dată de cumplite dureri de spate, o treime - suferă în permanență din cauza acestor dureri. Staţi mult timp în faţa computerului, ați trebăluit toată ziua prin gospodărie sau aţi răcit şi vă confruntaţi cu dureri în șale? Vă poate ajuta o compresă de miere. Mierea este un mijloc eficient de alinare a durerilor, este un anestezic.

Veți citi, de asemenea, despre plante cu efect calmant. Înaintea unei întâlniri importante sau a unui examen suntem deseori sfătuiți să luăm valeriană. Ni se pare că planta ne ajută, că ne calmăm, însă doar ni se pare. În realitate valeriană este cel mai puţin indicată pentru a ne relaxa sau calma. Dimpotrivă în doze mici valeriana are efect excitant. Medicii cardiologi au constat că valeriana sporeşte tensiunea arterială. Eficacitatea acestei plante depinde de regularitatea şi durata de administrare. Dacă doriţi să depăşiţi starea de stres, atunci luaţi tenctură de talpa gâştii sau o infuzie de sunătoare.

La pagina studii şi cercetări găsiţi articolul semnat de Aglae Lopcenco, medic oftamolog de la Spitalul Republican – Eficienţa administrării soluţiei duoprost în calitate de monoterapie a glaucomului. Medicul indică cum trebuie să utilizăm acest medicament. Deşi uneori credem că glaucomul nu este o boală gravă, poate duce la stări fatale, inclusiv orbire.

În ficat se află sufletul omului – e un alt articol semnat de Angela Colibaba de la Centru de sănătate Mărăndeni, raionul Făleşti. Cercetările ştiinţifice demonstrează că direglarea funcţiei ficatului duce la maladii ale sistemului nevrologic, uneori depresii.

Pentru pensionari fitoterapia este cel mai indicat tratament, mai cu seamă când medicamentele sunt atât de scumpe.

Citiţi şi despre creme alergice. Multe doamne, dar şi mulţi domni folosesc aceste creme fără să citească prospectul, ce efecte alergice sau contraindicații pot avea. Citiţi cum puteţi înlătura dermatitele după ce aţi folosit creme care nu vă convin.

Nu uitaţi şi de pagina – Sfaturile medicului. Veţi citi despre tratarea hepatitelor cu virusul A, despre ce vindecă ceaiul de pelin, despre de ce unii medici ignoră alternativele naturale în tratament.

Multe alte articole interesante şi utile citiţi în Tainele Sănătăţii.”

XS
SM
MD
LG