Linkuri accesibilitate

Operațiune antiteroristă la Saint-Denis: un mort, cinci arestări și cinci polițiști răniți


La Saint-Denis, la nord de Paris, continua operațiunea antietroristă lansată în zorii zilei de forțele franceze de securitate. Bilanțul partial: un mort, cinci arestați și cinci polițiști răniți, a informat Procuratura Generală.

Ținta raidului de la Saint –Denis pare să fie belgianul de 28 de ani Abdelhamid Abaaoud, bănuit că ar fi organizat atacurile teroriste de la Paris, de vinerea trecută, soldate cu 129 de morți. Până astăzi se bănuia că Abaaoud ar fi în Siria. Nici un civil nu a fost rănit în atacul de la Saint-Denis iar locuitorii cartierului sunt rugați, în continuare, să rămână în case.

Pentru moment nu se știe nimic despre identitatea persoanei moarte sau a celor arestate. Se știe numai că la începutul asaltului poliției asupra unui apartament unde erau bănuiți suspecții, o femeie care și-a detonat centura cu explozibil.

Potrivit posturilor de televiziune franceze BFMTV și iTele, operațiunea forțelor speciale franceze a început miercuri dimineața în jurul orei 4.20. Operațiunea are loc în apropiere de Stade de France unde s-a produs unul din atacurile teroriste din 13 noiembrie.

Procurorii francezi au anunţat că au identificat 5 din cei 7 teroriști morți care au comis atacurile de vinerea trecută și că două persoane suspecte care ar fi implicate direct se află încă în libertate.

Atacurile din 13 noiembrie de la Paris, care au făcut 129 de victime și peste 300 de răniți, au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

XS
SM
MD
LG