Linkuri accesibilitate

Protest al socialiștilor la Chișinău


Reprezentanții Partidului Socialiștilor și simpatizanții acestora au protestat în fața Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, după ce miercuri, tot acolo protestaseră simpatizanții partidului lui Renato Ustîi. Toți protestează împotriva majorării cu 30 la sută a tarifului la electricitate. ANRE examinează încă majorarea prețului la gaze. Unii protestatari au instalat corturi în incinta ANRE, reatează presa locală.

Simpatizanții socialiștilor, ca și manifestanții de miercuri, au mers și la Președinție unde au cerut demisia președintelui Nicolae Timofti și alegeri anticipate. Timofti este criticat pentru faptul că nu a reacționat nici la criza băncilor, nici nu a intervenit în decizia de majorare a prețurilor la electricitate și gaze.

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a explicat marți, la postul public de televiziune, că pe fundalul deprecierii leului scumpirea cu până la 35 la sută a curentului a fost inevitabilă. Ciobanu a sugerat că tariful ar putea fi majorat din nou pentru că actuala majorare nu include devierile financiare ale furnizorilor:

Scumpirea tarifului la gaze urmează a fi discutată vineri în şedinţă publică la ANRE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG