Linkuri accesibilitate

Protestele continuă la Chișinău împotriva scumpirii tarifelor la electricitate

Zeci de oameni protestează la sediul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) împotriva scumpirii curentului electric. Manifestanții convocați de Platforma Civică Demnitate și Adevăr (DA) scandează „Jos tarifele!”, ”Jos hoții!” „Demisia!” și „Afară!”. Sediul ANRE este păzit de un cordon de poliţişti.

Zeci de oameni protestează la sediul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) împotriva scumpirii curentului electric. Manifestanții convocați de Platforma Civică Demnitate și Adevăr (DA) scandează „Jos tarifele!”, ”Jos hoții!” „Demisia!” și „Afară!”. Sediul ANRE este păzit de un cordon de poliţişti. Protestatarii au venit cu petiţii, fiind lăsaţi, pe rând, să intre în sediul instituţiei pentru a le înmâna conducerii ANRE.
Un protest mai de amploare, la care au participat sute de persoane, inclusiv adepţi ai platformei „DA”, a avut loc luni, când a intrat în vigoare scumpirea cu până la 35% a curentului electric. Scumpirile la gaz ar trebui să intre în vigoare peste o săptămână. Tarifele majorate au fost suspendate pentru câteva luni sub presiunea protestelor opoziției politice și unor organizații de cetățeni.

16x9 Image

Alla Ceapai

Jurnalistă, moderatoarea emisiunii matinale a Europei Libere  „Moldova la ora 7”, coautoarea rubricii Dicţionar European.

XS
SM
MD
LG