Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata rubricii de astăzi este Anastasia Nani.

„Reporterii Portalului Anticorupție relatează că proiectul de lege cu privire la Procuratură ar putea ajunge în curând pe ordinea de zi a Parlamentului. Șansele ca documentul să fie votat în a doua lectură sunt însă foarte mici și asta pentru că deputații au opinii împărțite asupra unor prevederi din proiect. Experţii şi procurorii bat alarma şi spun că din cauza acestei mari restanţe Republica Moldova riscă "să-i fie închis robinetul cu finanțare europeană". Mai mult, specialiştii din domeniu constată pentru a câta oară că politicul evită să dea undă verde proiectului, de teama că instituţia va obţine prea multă independenţă. Autorii articolului au stat de vorbă cu deputați din toate fracțiunile pentru a înțelege cine va vota proiectul. Ce au răspuns parlamentarii aflați accesând portalul nostru.

Nu trecem cu vederea nici alte subiecte de actualitate. Bunăoară, citim printre rânduri un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale de la București și înțelegem că președintele României, pune la îndoială că țara noastră va continua parcursul european. Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare Parlamentului de la București Legea pentru ratificarea Acordului între România și Republica Moldova privind asistența financiară rambursabilă în valoare de până la 150 milioane de euro.

Vă invităm să accesați și rubrica Investigații unde veți găsi mai multe articole ample semnate de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice. O anchetă realizată recent arată că Fondul Ecologic Național, creat acum două decenii pentru a susține inițiative privind protecția mediului ambiant, a devenit în ultimii ani o sursă de finanțare a unor proiecte media apropiate unor partide și a unor acțiuni de lustruire a imaginii șefilor de la Mediu. În lipsa unui mecanism transparent de alocare a banilor, aceștia sunt împărțiți la discreția câtorva funcționari din Ministerul Mediului, în baza unei evaluări formale.”

XS
SM
MD
LG