Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

La Chișinău, Parlamentul ia în discuție și supune votului moțiunea de cenzură împotriva guvernului Streleț inițiată de opoziția socialistă și cea comunistă.

Curtea de Apel examinează contestația depusă de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Centru de la Chișinău prin care a fost pus în libertate primarul de la Bălți, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, care este cercetat în dosarul interceptărilor.

Are loc și ședința Consiliului Municipal Chișinău.

Institutul IDIS Viitorul găzduiește o dezbatere cu tema „Criza refugiaților din Europa – implicații, provocări și efecte în contextul Republicii Moldova”.

„Clubul de Presă” organizează o dezbatere despre îmbătrânirea populației și nevoia reformării sistemului de pensii.

Din agenda internațională a Agenției Reuters:

La Viena, urmează să aibă loc o nouă întâlnire pe marginea Siriei a miniștrilor de externe din Rusia, Arabia Saudită, Turcia și Statele Unite.

La Moscova, are loc o vizită a directorului general al Organizației pentru Interdicția Armelor Chimice.

Islanda găzduiește un Forum al Viitorului Nordic, la care urmează să participe primul ministru al Marii Britanii împreună cu premierii țărilor nordice și celor baltice.

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier se întâlnește la Atena cu omologul său grec Nikos Kotzias.

La Havana, are loc o nouă rundă a negocierilor de pace între reprezentanții guvernului din Columbia și rebelilor FARC.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG