Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: studentie.md


Invitata rubricii este Liuba Lupaşco.

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației, utile tinerilor.

Studentie.md invită pe toți cei pasionați de jurnalism să aplice la un curs de stagiu, cu posibila angajare. Dacă îţi place să scrii, să observi, să dezbaţi, să-ţi exprimi opinia referitor la un subiect ce te interesează, să faci poze, să-ţi promovezi cu spor postările pe reţelele de socializare.....atunci te aşteptăm cu mare drag, să devii ambasadorul universității tale în mediul on-line!

Ne mândrim cu ai noştri tineri! Doi studenți din Moldova au primit burse de studii din partea Casei Regale din Romania. Recent, de bursele de studii „Regele Ferdinand” și „Regina Maria” au beneficiat Mihai Curagău și Olesea Tabară, studenții Universității Academiei de Științe din Moldova.

Pe același val, Cistina Carauș, masterandă la una dintre cele mai prestigioase instituții din Suedia a fost selectată să organizeze petrecerea de după ceremonia de înmânare a Premiului Nobel.

La capitolul burse, pe studentie.md găseşti oportunităţi de studii sau mobilitate in Germania, Polonia, Bulgaria, Belgia, Marea Britanie și Franța. Mai multe despre burse, in special bursele Erasmus, mobilitate academica, proces de aplicare, stagii peste hotare, aflaţi din interviul cu Virginia Revenco, coordonatorul Oficiului Național Erasmus+ în Moldova. Totodată, despre studiile in SUA, burse oferite de Guvernul American si sfaturi de aplicare, aflaţi pe studentie.md, din interviul cu Lauren Perlaza, prim secretar pentru cultura si presa al Amabasadei SUA in Moldova.

La rubrica istorii de succes, citesti povestea Marcelei Scripcaru, Lia Ciocârlia care a luat trei de da la concursul de talente XFactor din Romania. Tânăra moldoveancă, absolventă a Conservatorului din București care a demonstrat că dacă vrei - poți și nu contează mărimea portmoneului, ci talentul și perseverența.

Și pentru că e o toamnă bogată în competiții de tot felul, Asociația studenților moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves” și Biroul pentru relații cu diaspora invită studenții originari din Republica Moldova, care își fac studiile la una din instituțiile de învățământ superior din străinătate, să depună dosarele pentru a participa la concursul „Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a III-a.”

În rest, multă informaţie utilă, doar pe studentie.md”

XS
SM
MD
LG