Linkuri accesibilitate

Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Victor Atanasie Stănculescu vor fi urmăriți penal în dosarul „Mineriadei”


În România, președintele Klaus Iohannis a aprobat cererea Parchetului general de începere a urmăririi penale împotriva lui Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Victor Atanasie Stănculescu, în dosarul „Mineriadei” din 13-15 iunie,1990. Decizia președintelui a fost transmisă ministerului justiției. Cei trei sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii. Fostul președinte Ion Iliescu a fost deja pus sub acuzaţie.

În perioada „Mineriadei”, Roman Petre deținea funcția de premier al României, Gelu- Voican-Voiculescu era viceprim-ministru, iar Victor Stănculescu, ministru a apărării.

Virgil Măgureanu, fostul director al Serviciului Român de Informații este suspect în dosarul „Mineriadei”, tot pentru infracţiuni contra umanității, relatează Mediafax.

Pe 5 februarie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a infirmat rezoluțiile de neîncepere a urmăririi penale în cazul evenimentelor din iunie 1990. Înalta Curte de Casaţie și Justiție a confirmat, pe 9 martie, decizia procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în dosarul „Mineriadei ”din 13-15 iunie 1990.

XS
SM
MD
LG