Linkuri accesibilitate

Renato Usatîi a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Național Anticorupție


Acuzația: violarea secretului corespondenței.

Primarul de la Bălți și lider al formațiunii "Partidul Nostru" Renato Usatîi a fost reținut sâmbătă, 23 octombrie, la întoarcearea de la Moscova

Usatîi a fost întâmpinat la ieșirea din terminalul VIP a aeropurtului Chișinău de mai mulți ofițeri mascați ai Serviciului de Informații și Securitate, care i-au prezentat o ordonanță de aducerela Procuratură.

Renato Usatîi nu a opus rezistență, însă au avut loc ușoare îmbrânceli, când un grup de simpatizanți ai acestuia a încercat să blocheze mașina oamenilor legii.

Portalul Realitatea.MD a publicat documentul care i-a fost prezentat lui Usatîi la intrarea în țară. Motivul reţinerii este legat de publicarea unor presupuse convorbiri telefonice interceptate dintre Vlad Filat și Ilan Shor.

Potrivit documentului oficial, în 20 octombrie, a fost pronită o urmărire penală în baza articolului violării dreptului la secretul corespondenței.

Liderul formațiunii" Partidul Nostru" a fost dus la sediul Procuraturii, unde a venit și un grup de simpatizanți ai partidului.

„O porcărie, o întreagă subdiviziune SIS să vină să-l aducă forțat. Pe când, după lege, aducerea forțată se execută de către un inspector de sector”, a declarat presei avocata lui Usatîi, Ana Ursachi.

Liderul PSRM, Igor Dodon, care se afla în faţa Procuraturii, a spus că a reuşit să stea de vorbă cu Renato Usatîi. „Acum are loc interogarea, care o să dureze ceva timp”, a spus Igor Dodon.

În ce priveşte motivul reţinerii liderului Partidului Nostru, deputatul socialist a menţionat că, personal, nu consideră că Renato Usatîi a încălcat legea.

„Ceea ce a făcut până acuma nu este motiv pentru reţinerea lui”, susține Dodon.

Înainte de a fi reţinut, Renato Usatîi a anunțat că va face mai multe declaraţii la o conferinţă de presă, „dacă va fi eliberat şi va reuşi să o organizeze”.

Potviti presei locale, locuinta din Chişinău a lui Renato Usatîi şi sediul "Partidului Nostru" au fost percheziţionate vineri seară, computerele de la partid au fost sechestrate.

XS
SM
MD
LG