Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Parlamentul se întrunește în prima ședință plenară din noua sesiune de toamnă-iarnă. Liderii grupurilor parlamentare urmează să rostească discursuri despre prioritățile noii sesiuni.

Guvernul și Banca Națională prezintă în Parlament rapoarte despre situația social-economică, situația din sistemul electroenergetic și situația din domeniul financiar-bancar. Raportul despre situația social-economică urmează să fie prezentat de premierul Valeriu Streleț.

Simpatizanții Partidului Socialiștilor și Partidului Nostru, care protestează în scuarul Parlamentului de câteva săptămâni, planifică să-și intensifice, astăzi, protestul pentru a cere dizolvarea legislativului și alegeri anticipate.

Mai multe organizații unioniste au anunțat o conferință de presă pentru a critica puterea care le-ar fi refuzat participarea la așa numitul dialog în vederea încheierii unui pact social „Pentru Moldova”.

Are loc o nouă ședință săptămânală de guvern prezidată de premierul Valeriu Streleț.

Președintele Nicolae Timofti îl va primi la Reședința de Stat pe un înalt reprezentant al Marii Adunări Naționale a Reprezentanților Poporului Chinez, Xiangbapingcuo.

La Chișinău începe o vizită de două zile ministrul leton de externe, Edgars Rinkēvičs.

Din agenda internațională a agenției Reuters:

La Bruxelles, începe un summit al liderilor Uniunii Europene.

Președintele rus Vladimir Putin începe o vizită de două zile în Kazahstan, unde va participa vineri la reuniunea șefilor de stat din CSI, o reuniune la care președintele moldovean Nicolae Timofti a anunțat că nu va merge. La Astana, Putin va mai participa la Consiliul Economic Eurasiatic Suprem.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, vizitează insula greacă Lesbos, una din primele destinații europene ale refugiaților și imigranților care vin prin Turcia. Va fi însoțit între alții de comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos.

Secretarul general ONU Ban Ki Moon participă la o ceremonie la Milano la 60 de ani de la intrarea Italiei în Organizația Națiunilor Unite.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a femeilor din mediul rural.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG