Linkuri accesibilitate

„Punți teatrale”: Festivalul Național de Teatru de la București ajunge și la Chișinău


Trei spectacole din festival vor fi transmise în direct și la Chișinău, Viena și Londra.

Festivalul Naţional de Teatru din România, care a ajuns la 25-ea ediție, se „internaționalizează”: pentru prima dată, trei spectacole din festival vor fi transmise în direct și la Chișinău, alături de Viena și Londra.

Este vorba de spectacolul de deschidere „Mein Kampf”, de „Steaua fără nume” șiBIZONI Fabula urbană #2 care vor putea fi vizionate în Sala mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și la sediile Institutului Cultural Român de la Viena și Londra.

Spectacolele vor fi transmise în direct și în cinci orașe din România (Cityplex Constanţa, Cinema Trivale Piteşti, Cityplex Braşov, Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara şi Grand Cinema & More Băneasa din București).

Spectacolul „Mein Kampf” de Alexandru Dabija
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00

Marina Constantinescu, directoarea Festivalului Naţional de Teatru explica recent aceată premieră în viața teatrală: „E o noutate atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către Institutul Cultural Român şi difuzarea în străinătate a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015”.

Seria de transmisiuni în direct, se arată în declarație de presă a FN, va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei „Mein Kampf” de George Tabori, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Naţional de Teatru pe scena Teatrulului „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Transmisiunile continuă vineri, 30 octombrie, ora 19.00 cu spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural European pentru UNESCO din Capitală.

Ultimul spectatol transmis în direct este „BIZONI Fabulă urbană #2” după Pau Miró, realizat de Radu Afrim la Sibiu cu trupa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, pe 1 noiembrie, începând cu ora 20:00.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG