Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Valeriu Streleț călătorește în fruntea unei delegații guvernamentale la Bruxelles, unde se va întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk și alți oficiali.

La Chișinău, continuă protestele antiguvernamentale paralele ale Platformei civice „DA” în Piața Marii Adunări Naționale și ale partidelor de stânga în scuarul Parlamentului. În cursul săptămânii sînt așteptate convorbiri ale Platformei DA cu autoritățile.

Oficiul Băncii Mondiale în Republica Moldova dă publicității un studiu despre situația economică curentă și prognoze macroeconomice pe termen mediu.

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor lansează rezultatele un studiu despre situaţia social-politică, în contextul protestelor antiguvernamentale îndelungate

Din agenda internațională a Agenției Reuters:

Miniștrii europeni de externe se întâlnesc la o reuniune la Luxembourg.

Ministrul de externe ceh Lubomir Zaoralek îl primește la Praga pe omologul său chinez Wang Yi.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, călătorește la Teheran cu scopul îmbunătățirii relațiilor după încheierea acordului nuclear între Iran și puterile internaționale.

La Teheran se va afla în vizită și ministrul de externe japonez Fumio Kishida pentru a tatona posibilitățile pentru investiții japoneze în Iran.

Președintele german Joachim Gauck vizitează Seoul-ul pentru convorbiri cu președinta sud-coreeană Park Geun-hye în vederea unei cooperări mai strânse între țările lor.

Ministrul francez de externe Laurent Fabius și cel al apărării Jean-Yves Le Drian participă la Riyadh la un forum de afaceri franco-saudit.

La Stockholm este așteptat anunțul despre laureatul Premiului Nobel pentru Economie 2015.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG