Linkuri accesibilitate

Reuniunea miniștrilor de interne din UE va fi dedicată crizei migranților


La reuniunea miniștrilor de interne din UE, care începe joi la Bruxelles, nu va fi discutată posibila intrare a României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulalație. Problema nu a fost introdusă pe agenda dezbaterilor, relatează Mediafax, citând surse bulgare.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta sugera luni în Parlamentul de la București că extinderea spațiului Schengen ar putea fi discutată din nou în a doua jumătate a anului 2016, după încheierea președinției olandeze. Olanda se numără printre țările care se opun admiterii României și Bulgariei.

Reuniunea miniștrilor de interne europeni din 8-9 octombrie va fi dedicată crizei refugiaților și problemelor legate de întărirea granițelor externe ale Uniunii Europene.

În Germania se estiează acum că numărul refugiaților și imigranților care cer azil va crește la peste un milion până la sfârșitul anului. În septembrie se vorbea încă de 800 de mii. Marți, în directa subordine a cancelariei germane s-a creat o nouă structură care se va ocupa numai de problema refugiaților.

XS
SM
MD
LG