Linkuri accesibilitate

La Chișinău a fost semnat acordul privind împrumutul de 150 de milioane de euro oferit de România


La Chișinău a fost semnat acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova. Semnăturile pe acordul de împrumut în valoare de 150 de milioane de euro, acordat pentru o perioadă de 5 ani, și le-au pus ministrul moldovean de externe Natalia Gherman și ministrul român de finanțe Eugen Orlando Teodorovici.

La evenimentul de la Sala delegațiilor oficiale a Aeroportului Internațional Chișinău a participat și premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, care a mulțumit României pentru sprijinul acordat.

„Aș veni și pe jos pentru un astfel de moment la Chișinău”, a declarat la rândul său ministrul finanțelor publice de la București, citat de Agora. „România a trecut des prin situații dificile și deseori a primit doar sfaturi. Astăzi suntem aici pentru că trebuie să avem o abordare la nivel european și pentru a veni cu sprijinul necesar în momentul potrivit”, a mai declarat ministrul Eugen Orlando Teodorovici.

Decizia de a împrumuta Moldova a fost adoptată la ședința de la Neptun a guvernelor Republicii Moldova și României din 22 septembrie. Acordul interguvernamental urmează să treacă și prin parlamentele celor două țări.

XS
SM
MD
LG