Linkuri accesibilitate

UniAgroProtect avertizează din nou guvernul că va organiza proteste în fața sediului executivului dacă nu sînt plătite subvențiile pe 2014


Uniunea producătorilor agricoli, UniAgroProtect a avertizat din nou guvernul că va organiza proteste în fața sediului executivului, dacă nu sunt achitate toate datoriile statului față de agricultori. Guvernul are timp până la sfârșitul acestei săptămâni să plătească toate subvențiile pe 2014, reatează IPN, citând o declarație a președintelui Uniunii, Alexandru Slusari. Slusari atrage atenția și că nu este clar când vor fi achitate compensaţiile la fructe pentru anul 2014, promise pomicultorilor care dispun de suprafeţele mai mari de 15 ha. Este vorba de o sumă de 45 de milioane de lei.

Pe 21 august, premierul Valeriu Streleț le-a promis unor lideri ai fermierilor că „producătorii agricoli vor primi restanțele la subvenții pentru anul trecut la 1 septembrie”. Ulterior, premierul Streleț le-a spus agricultorilor că guvernul trebuie mai întâi să rectifice Legea bugetului, rectificare ce nu se poate face decât după convorbirile cu FMI. Tot la sfârșitul lui august, Ministerul Finanțelor a precizat că până la 22 august 2015 au fost achitate peste 160 de milioane de lei, din cele 207,6 milioane de lei - datorii la subvenții pentru anul 2014.

XS
SM
MD
LG