Linkuri accesibilitate

Raportor APCE: demisia președintelui ar putea duce R.Moldova din nou într-un blocaj constituțional


Raportorii Adunării Parlamentare ai Consiliului Europei au menționat în repetate rânduri în rapoartele lor situația neclară din sistemul bancar moldovenesc, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, raportorul APCE pentru Moldova, Piotr Wach. „Nu am știut cu exactitate unde erau problemele (…), dar aveam indicii că ceva nu este în regulă”, a spus raportorul.

În opinia lui Piotr Wach, protestele de la Chișinău sunt justificate, întrucât „guvernul a dat dovada de pasivitate și nu a avut voința politică” să cerceteze situația „și să încerce să recupereze, pe cat posibil, din sumele dispărute”.

Piotr Wach a mai declarat Europei Libere că alegerile anticipate ar putea fi răul cel mai mic, deoarece demisia președintelui ar putea duce țara din nou într-un blocaj constituțional.

„Alegerile anticipate despre care unii vorbesc nu vor fi profitabile pentru nimeni, cu excepția, poate, a socialiștilor (…).Pe de altă parte, sunt de părere că demisia președintelui nu aduce nimic bun țării. Alegerile vor veni oricum într-un an, iar data trecută Moldova a pierdut peste doi ani ca să aleagă un președinte cu majoritatea parlamentară necesară de doua treimi (…). Nu știu dacă se va ajunge acolo. Dar alegerile anticipate ar putea fi o soluție mai bună decât demisia președintelui”, a conchis raportorul APCE pentru R. Moldova, Piotr Wach.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG