Linkuri accesibilitate

Sesiunea jubiliară a Adunării Generale a ONU va aduna un număr record de șefi de stat


Sesiunea jubiliară a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite va aduna un număr record de șefi de stat, inclusiv Papa de la Roma și liderii Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Iranului și Germaniei.

„Săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale este cunoscută în general pentru numărul mare de întâlniri diplomatice, dar în acest an ea va bate toate recordurile”, a declarat ambasadorul american la Națiunile Unite, Samantha Power, menționând că de această dată va fi cel mai mare număr de lideri din istoria ONU care vor asista la sesiune.

Papa Francisc se va adresa plenului pe 25 septembrie, fiind la prima sa vizită în SUA. La ONU va ține un discurs, în premieră, și președintele Chinei Xi Jinping, care se află în SUA în vizită oficială până pe 28 septembrie.

Cu ocazia aniversării a 70-a a ONU, la New York vor veni cancelarul german Angela Merkel, președintele rus Vladimir Putin, președintele iranian Hassan Rohani și liderul cubanez Raul Castro. Putin se va adresa sesiunii pe 28 septembrie și se așteaptă să vorbească, între altele, despre Siria și nevoia unui front comun în lupta împotriva terorismului.

XS
SM
MD
LG