Linkuri accesibilitate

Mișcarea civică Tinerii Moldovei organizează seara la Chișinău un marș unionist cu genericul „Uniți salvăm Moldova!”


Marșul nu face parte din protestele organizate de platforma Demnitate și Adevăr în PMAN.

Tinerii Moldovei susțin că revendicările Platformei DA sunt valabile și pentru ei, – printre care pedepsirea celor responsabili de furtul miliardului de dolari din sistemul bancar și înlăturarea politicienilor corupți de la putere – însă consideră că dezideratele vor fi realizate nu prin demisia autorităților, dar prin unire cu România.

Marșul e programat de la PMAN până la sediul Teleradio-Moldova. Au ales instituția televiziunii publice pentru a atrage atenția presei la faptul că trebuie să reflecte obiectiv evenimentele, a spus un reprezentant al mișcării civice.

Organizatorii susțin că la marș ar fi urmat să ia parte o mie de oameni. Își răspândesc anunțul prin intermediul rețelelor de socializare și a mesajelor telefonice către persoanele din baza lor de date.

Dimineața, pe Facebook a apărut fotografia președintelui platformei unioniste Acțiunea 2012 din România George Simion, făcută lângă cortul Tinerilor Moldovei, ceea ce înseamnă că a răspuns afirmativ invitației Tinerilor Moldovei de a participa la marș.

Anterior, judecătoria Centru l-a declarat pe George Simion drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, însă recent decizia a fost suspendată.

Previous Next

XS
SM
MD
LG