Linkuri accesibilitate

Protestul maraton din centrul Chișinăului a intrat în a 14-a zi


Protestul maraton din centrul Chișinăului a intrat în a 14-a zi. Potrivit corespondenților Europei Libere, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, care a iniția manifestația, intenționează sâmbătă să meargă la Cahul iar duminică la Soroca.

Ei au avertizat că s-ar putea ajunge și la declanșarea unei greve generale. Vineri, liderii protestatarilor s-au întâlnit pentru prima dată cu președintele Nicolae Timofti, căruia i-au cerut să convoace consiliul suprem de securitate, să ia măsuri pentru ca cei vinovați de devalizarea băncilor să fie pedepsiți şi să promoveze amendarea constituției pentru ca viitorul președinte să fie ales direct.

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, a spus ca şeful statului a convocat deja o ședință a Consiliului Suprem de Secutitate pe probleme social-economice.

De asemenea, el a spus că președintele susține ideea revenirii la alegerea directă a şefului statului de către cetățeni. „Liderii Platformei DA au arătat că nu insistă asupra demisiei președintelui Timofti şi că această solicitare a apărut „ca un mijloc de a scoate ţara din captivitate”, a mai spus Țurcanu, care a precizat că cele două părţi ar urma să se întâlnească din nou pentru a discuta lista de revendicări a manifestanților.

Tot vineri, manifestanții din Piața Marii Adunări Naționale au pichetat sediile partidelor parlamentare.

Pe de altă parte, mai multe organizaţii unioniste anunţă pentru sâmbătă desfăşurarea unui marş spre sediul Companiei Teleradio-Moldova.

XS
SM
MD
LG