Linkuri accesibilitate

Autoritățile croate au anunțat că vor organiza tabere de refugiați în apropiere de Zagreb


Autoritățile ungare au declarat că au reținut 28 de persoane, între care și un „terorist” după ciocnirile violente de miercuri dintre poliția de frontieră și sutele de refugiați, blocați în Serbia, la granița cu Ungaria. Se pare că cel puțin 20 de polițiști și doi copii cu fost răniți. Au fost cele mai grave incidente după ce, pe 15 septembrie, Ungaria și-a închis granița pentru refugiați. Tot atunci au intrat în vigoare și noi legi care între altele fac din trecerea ilegală a graniței o faptă penală, ce poate fi pedepsită cu deportarea sau până la trei ani închisoare.

Tensiunile la granița Serbiei cu Ungaria au fost ulterior aplanate de oficialitățile de la Belgrad care au venit la fața locului. Ministrul de interne sârb a criticat faptul că poliția maghiară a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene împotriva refugiaților care se aflau pe teritoriul Serbiei. Pe de altă parte a anunțat că va aduce mai multă poliție pentru a-i împiedica pe refugiați să mai atace cu pietre forțele maghiare de pe partea cealaltă a graniței.
Miile de refugiați, masați la granița Serbiei cu Ungaria, vor să ajungă în Austria și de acolo mai departe în Germania și nordul Europei. După închiderea graniței maghiare, mii de refugiați încearcă să-și facă drum prin Croația, spre Slovenia și mai departe Austria sau Italia.
Autoritățile croate au anunțat că vor organiza tabere de refugiați în apropiere de Zagreb. Totodată, au trimis experți în deminare în zona de graniță cu Serbia, unde rămân zone importante minate din timpul războaielor din Balcani, din anii '90.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG