Linkuri accesibilitate

Valeriu Streleț: „Înțelegem gravitatea situației din țară; vom discuta doar în baza propriei agende de reformă”


Premierul susține ideea convocării deputaților într-o ședință de urgență pentru a discuta inclusiv revendicări al Platformei Civice „DA”...

Șeful cabinetului de ministri admite că în următoarele zile este posibil ca membrii guvernului să se întâlnească pentru discuții cu liderii platformei civice DA, care își continuă de 11 zile protestul antiguvernamental în PMAN din centrul Chișinăului.

Valeriu Streleț spune că este deschis pentru a purta discuții cu liderii Platformei „Demnitate și Adevăr”, făcând precizarea că e gata să caute soluții pentru acele revendicări care țin de competența guvernului:

La întîlnirea cu reprezentanții protestatarilor de la 6 septembrie
La întîlnirea cu reprezentanții protestatarilor de la 6 septembrie

„Dacă în următoarele zile nu vor veni din partea protestatarilor inițiative de a discuta alte subiecte, în afară de demisii, atunci vom veni noi cu inițiativa și le vom propune noi o foaie de parcurs în care le vom descrie pașii pe care urmează să îi facem: o reformă a întregului sistem anticorupție care vizează și reforma conceptuală a Centrului Național Anticorupție, locul, rolul, competențele, care se referă și la Comisia Națională Anticorupție, la modul de declarare a averilor și intereselor personale și o serie de alte amendamente, inclusiv crearea instanțelor specializate. De aceea, le vom propune această foaie de parcurs. Și sperăm să găsim înțelegerea cuvenită, ca să avem și calendarul stabilit.”

Printre revendicările protestatarilor este și convocarea unei ședințe extraordinare a Legislativului, unde să fie prezenți și cei din Piața Marii Adunări Naționale.

Premierul Valeriu Streleț susține ideea convocării deputaților într-o ședință de urgență, pentru a discuta problemele social-politice, financiar-bancare, dar și revendicările Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”:

„În aceste condiții, Parlamentul ar trebui să se întrunească mai repede, pentru a discuta situația social-politică din țară și agenda de reforme pe domeniul anticorupție, pe domeniul justiție, pe domeniul financiar-bancar. Dar nu am menționat că revendicările protestatarilor includ aceste solicitări. Noi înțelegem care este gravitatea situației din țară și avem propria agendă, constatând faptul că revendicările protestatarilor se referă doar la demisii în lanț. Asemenea subiecte într-o ședință de Parlament la care să se discute: ce facem; demitem guvernul; ne autodizolvăm, evident că ele deocamdată nu au sens fiindcă nu este un subiect care să fie oficial înaintat pentru discuție. Noi vom discuta doar în baza propriei agende de reformă.”

Previous Next

XS
SM
MD
LG