Linkuri accesibilitate

Tiraspolul a avertizat Chișinăul că va restricționa circulația mașinilor cu numere moldovenești în Transnistria


Tiraspolul a avertizat Chișinăul că ar putea să restricționeze circulația mașinilor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova pe teritoriul regiunii transnistrene. Declarația a făcut-o reprezentanta politică a administrației separatiste Nina Ștanski, după discuțiile purtate joi, la oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE, cu vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov.

Nina Ștanski a cerut autorităților moldovene să-și revizuiască decizia recentă privind interzicerea circulației transportului cu înregistrare transnistreană prin punctele de control de la granița cu Ucraina.

Potrivit agenției Novosti Pridnestrovia, Victor Osipov a explicat că Republica Moldova nu a făcut decât să se conformeze legislației interne și angajamentelor internaționale prin care mașinile din regiuni nerecunoscute nu pot fi lăsate să treacă frontiera.

Anterior, Chișinăul a dat asigurări că mașinile cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene vor putea circula în continuare nestingherit în interiorul Republicii Moldova, fapt calificat la Tiraspol drept o formă de recunoaștere a jurisdicției sale de către Chișinău.

XS
SM
MD
LG