Linkuri accesibilitate

La Chișinău continuă demonstrația maraton


În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău continuă protestul maraton, lansat duminică, odată cu mitingul organizat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, care rămâne la conducerea mișcării de protest.

Miercuri, liderii celor trei partide din Alianța pentru Integrare Europeană, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, nu au venit la întâlnirea cu reprezentanții manifestanților, unde a fost prezent numai secretarul general al guvernului, Sergiu Palihovici.

Revendicarea centrală a manifestanților este alegeri anticipate și alegerea directă a președintelui țării. Presedintele Moldovei, Nicolae Timofti si premierul Valeriu Streleț au anuntat deja că nu vor demisiona, dar pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a scris că alegerile anticipate - solicitate de protestatari - ar putea fi „o opțiune” pentru Republica Moldova, „dacă aceasta este dorința reală a societății și nu a unui grup de interese”. Joi, atât premierul Valeriu Streleț cât și președintele Parlamentului, Adrian Candu, au anunțat câte o conferință de presă.

Pe de altă parte, manifestanții din PMAN au avertizat că la sfârșitul săptămânii vor mobiliza și mai multă lume la proteste. Pentru duminică este anunțată și o conferință de presă.

XS
SM
MD
LG