Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe de la Moscova condamnă expulzarea din R. Moldova a trei jurnaliști ruși


Ministerul de Externe de la Moscova condamnă expulzarea din Republica Moldova a trei jurnaliști ruși. „Astfel de acțiuni nu corespund declarațiilor noilor autorități de la Chișinău care au spus că doresc relații constructive cu Rusia”, a declarat astăzi reprezentantul oficial al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, citată de agențiile ruse de știri.

„Pe fundalul acțiunilor de protest fără precedent de la Chișinău atrag atenția interdicțiile impuse de autoritățile moldovene jurnaliștilor ruși. Se creează impresia că cineva se opune reflectării obiective a exploziei de revoltă populară” , a spus Zaharova.

Presa de la Chișinău a scris că trei jurnaliști ruși – producătorul agenției „Ruptly” a postului TV Russia Today și echipa de filmare a postului LifeNews – au fost reținuți și întorși de pe aeroportul Chișinău duminică pentru că nu aveau acreditare și ar fi vrut să intre în Republica Moldova ca turiști. Cei trei ar fi declarat ulterior, în timp ce erau interogați de poliția de frontieră, că veniseră să relateze despre protestul din Piața Marii Adunări Naționale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG