Linkuri accesibilitate

Pentru 2015, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a primit cereri de subvenționare de peste 310 milioane de lei


Pentru 2015, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a primit cereri de subvenționare în valoare de peste 310 milioane de lei, relatează EvenimentulZilei.md. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare precizează că cele mai solicitate sunt măsurile de sprijin pentru construcţia serelor, crearea plantaţiilor pomicole, achiziţii de tehnică agricolă şi construcţia frigiderelor.

În privinţa dosarelor depuse în anul 2014, tot Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a informat vineri că mai sunt restanțe de achitat: „Ieri (joi, 3 septembrie) au fost achitate încă circa 40 de milioane de lei, au mai rămas încă vreo 18 de milioane de lei restanţe la subvenţiile pentru anul 2014”, a declarat Europei Libere, Galina Petrachi, şefa Direcţiei administrare şi control de la AIPA.

EvenimentulZilei.md estimează restanța la o sumă mai mare: „ …au fost examinate şi expediate spre plată la Trezoreria de Stat 2200 dosare, în sumă de 205 milioane de lei. Din suma dată, în conturile agenţilor economici au ajuns 162 de milioane de lei, soldul urmând să fie finanţat în această săptămână”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG