Linkuri accesibilitate

Rosselhoznadzor sugerează că a distrus zeci de tone de fructe din R.Moldova supuse embargoului


Rosselhoznadzor a sugerat că printre sutele de tone de produse vegetale distruse joi ar fi fost mai multe loturi de fructe din Republica Moldova supuse embargoului. Rosselhoznadzor a făcut „unele bilanțuri” ale muncii sale din ziua de 6 august, când au fost distruse 290 de tone de produse vegetale, din cele peste 400 de tone confiscate recent.

Potrivit Rosselhoznadzor, o partidă de 70 de tone de piersici și nectarine confiscată la granița cu Belarus avea acte de reexport din Moldova și Grecia și certificate false de proveniență din Turcia.

La fel, au fost reţinzte 9 mașini cu peste 180 de tone de vișine, piersici, nectarine și struguri, toate fiind însoțite de certificate fitosanitare belaruse, eliberate în baza actelor de reexport a produselor din Republica Moldova și având certificate de proveniență din Turcia, despre care autorităţile turceşti au spus din nou că sunt falsificate.

Rosselhoznadzor a anunțat că va continua vineri, 7 august, operațiunea de lichidare a produselor de contrabandă, zeci de tone de vegetale și brânzeturi, potrivit instituției, provenind și din țările Uniunii Europene - mere din Polonia şi Olanda, kiwi din Italia, roşii şi ciuperci din Polonia, brânzeturi din Lituania şi Germania.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG