Linkuri accesibilitate

Metode de celebrizare


Presa caută să se adape și să ne adape de la noul izvor de înțelepciune.

Profesia de celebritate în carne și oase nu are un statut clar. E prea nouă. Vedete de televiziune sau campioni ai petreerilor importante sînt acum celebrități și asta înseamnă o sumedenie de lucruri.

O celebritate nu e specializată în ceva anume în afara propriei celebrități. Dar tocmai asta presupune că o celebritate se pricepe la orice. Prin urmare, presa caută să se adape și să ne adape de la noul izvor de înțelepciune. Aflăm săptămînal ce crede celebritatea X despre războiul din Siria, despre genele false, despre copiii din Africa, despre mîncarea la companiile aviatice și, nu în ultimul rînd, despre viață în general. Nu e surprinzător, deci, că mai toată lumea vrea să devină celebritate.

O doamnă artistă a încercat, de pildă, să devină celebritate așezîndu-se goală într-o intersecție din Londra și cerînd trecătorilor să facă poze cu ea în brațe. A fost un succes. Doamna din brațele turiștilor e considerată acum o celebritate în lumea artelor.

Un tînăr disperat a încercat altceva. S-a aruncat brusc de pe un pod din Londra în timp ce era filmat de prieteni. Omul era să se înece, dar filmul e pe Youtube și l-a făcut celebru. Pentru o zi. E clar că omul trebuie să mai încerce o dată.

Previous Next

XS
SM
MD
LG