Linkuri accesibilitate

Români pe gratis


Românii și moldovenii sînt peste tot, nu chiar cîtă frunză și iarbă cum urlau tabloidele britanice, dar suficient pentru a fi o prezență sigură în orice oraș.

O româncă, studentă în Marea Britanie, a fost refuzată de un hotel englez pe motivul că e româncă. Recepționera n-a spus mai mult, dar presa britanică bănuiește că motivul vine din convingerea că româncele care vor cameră la hotel sînt prostituate. Între timp, conducerea hotelului s-a scuzat dar incidentul rămîne plin de înțeles.

La aproape doi ani de la deschiderea pieței britanice a muncii, românii și moldovenii sînt peste tot. Nu chiar cîtă frunză și iarbă cum urlau tabloidele britanice, dar suficient pentru a fi o prezență sigură în orice oraș și în aproape orice muncă. Nu e suprinzător că în masa sosită din România și Moldova apar și prostituate sau delincvenți. Procentual, e vorba de un grup foarte mic.

Majoritatea românilor și moldovenilor muncesc pe rupte, vizibil și legal. Șoferii de taxi, zidarii, femile de serviciu, studenții, medicii, surorile și IT-iștii sînt peste tot și bine așezați. Nu ei sînt problema. Și nici minoritatea delincventă.

Problema e o majoritate foarte problematică sosită din afara Europei are vînează și captează sume uriașe în asistență socială și atît. Acest grup e apărat de dogma care spune că oricine critică un african, un arab, un pakistanez sau un jamaican e rasist. În consecință, rămîn la dispoziție, pentru insulte, românii și moldovenii, polonezii și bulgarii. Pe gratis.

Previous Next

XS
SM
MD
LG